Over ons

cropped-lauruli-bedanking2.jpg

Welkom op de blog van Laure en Ulrike. We zijn graag thuis bij onze kat en kippen, maar wanneer we verlof hebben gaan we graag op reis. We wisselen verre reizen af met meerdaagse trektochten wat dichterbij. Laure is de planner: ze zorgt altijd voor de voorbereiding en schrijft nadien de verslagen uit. Ulrike is de gids: ze neemt ter plekke de touwtjes in handen en zorgt er voor dat we elke tocht levend kunnen navertellen.

Als we op reis gaan, doen we dat het liefste met de tent: niets is zo ontspannend om elke avond bij het kampvuur te zitten onder de bomen en de sterrenhemel. Het gebrek aan comfort nemen we er graag bij, zo appreciëren we de luxe die we thuis hebben des te meer.

Sinds 2010 hebben we ook de wandel en trek-microbe te pakken gekregen, nadat we met een vriendengroepje een kampeerzesdaagse hebben gedaan in Jotunheimen, Noorwegen. De voorbereidingweekends in de Ardennen en de trektocht zélf waren zodanig leuk, dat we allen zijn blijven hiken. Op enkele jaren tijd maakten we nog meerdere wandelingen: in de Ardennen, enkele dagtochten in Canada, USA en Zuid-Afrika, en trektochten in de Hardangervidda (Noorwegen), over de Laugavegur in IJsland, in de Vogezen en in de Alpen,….

Omdat we bij de voorbereidingen van onze reizen en trektochten telkens veel hulp hebben gehad aan alle verslagen en info die we online vonden, zijn we hier ook begonnen met het bijhouden van verslagen. Er kruipt veel tijd in het schrijven van verslagen dus alle verslagen staan nog niet online… it’s a work in progress!

One thought on “Over ons

  1. Jullie hebben een fantastisch leuke blog! Ik geniet heel erg van jullie avonturen, vooral de hikes en dagwandelingen in België… precies waar ik ook zo van hou!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s